قرقيسيا اليوم
اهلا وسهلا بك عزيزي الزائر حللت اهلا ووطئت سهلا نحن في منتديات قرقيسيا اليوم نتشرف بوجوك بيننا ونتمنى منك المبادرة الى التسجيل لنكون اسرة واحدة نعيش سويتا اجمل اللحظات وامتع الاوقات

قرقيسيا اليوم

من قلب سوريا الى كل العالم
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  اليوميةاليومية  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخول  
منتديات قرقيسيا اليوم ترحب بجميع زوارها وتتمنى لهم وقتا ممتعا
منتديات قرقيسيا اليوم من قلب سوريا الى كل العالم
ترقبوا كل ماهو جديد ومميز وشاركونا في مواضيعنا
حكمة اليوم: السلاحف أكثر خبرة بالطرق من الأرانب
قالوا:المال في الغربة وطن والفقر في الوطن غربة ((سيدنا علي))
هل تعلم:بأن الاسكندر المقدوني كان يخشى من أن يكشف رأسه للحلاق وذلك لأنه كان يملك قرونا صغيرة في رأسه !!
لمزيد من الأخبار تابعونا عبر تويتر:https://twitter.com/karkeseatooday

شاطر | 
 

 طريقة عمل كيكة البرتقال الهشة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الملكة قرقيسيا
نائبة المدير
نائبة المدير
avatar

عدد المساهمات : 74
تاريخ التسجيل : 29/07/2012

مُساهمةموضوع: طريقة عمل كيكة البرتقال الهشة   2013-10-04, 9:02 am


طريقتها سهلة ونكهتها لذيذة جداً وياسلام لو مع كباية شاي تبقى عظمة على عظمة .










ده شكل الكيكة النهائي بعد التقطيع . هشة وخفيفة وتجنن ....




نبدأ بالمقادير باسم الله الرحمن الرحيم :



2 كوب دقيق فاخر .






2 ملعقة صغيرة باكنج باودر
قشور برتقال
1 ملعقة فانيليا
رشة ملح صغيرين







1 كوب سكر
3/4 كوب زيت
1/4 1 كوب عصير برتقال متصفي
4 بيض حجم كبير ولو الي عندك صغير يبقى حطي 5






وحنحتاج إلى صينية لخبز الكيك . ماماتي عايزاها في صينية مربعة فعملتها في الصينية دي ودهنتها بحبة زيت وبطتنتها بورق الزبدة. وممكن تدهنيها زيت وترشيها بالدقيق برضو. وممكن تستخدمي أي فرمة تحبينها سواء مدورة أو على شكل وردة أو مفتوحة من المنتصف . زي ما تحبي .





طريق عمل الكيكة




في الأول ننخل الدقيق ونحط علية الباكنج باودر ورشة الملح وحنط معاهم الفانيليا ونسيبهم على جنب .









وفي خلاط العصير نحط البيض والسكر ونخلطهم كويس لحد ما السكر يذوب . نحط قشر البرتقال والزيت





ونحط برضو عصير البرتقال . ونخلطهم كويس لحد ما قشر البرتقال تبقى حتت صغيرة مش باينة .






وده شكل الخليط . حنلاحظ اني قشور البرتقال مش باينة خاص . بس ريحتها طالعة بطريقة رهيبة . حنصب الخليط ده على خليط الدقيق والبكنج باودر والملح .





نقلب بالشريط وحيبقى قوام خليط الكيك كثيف بس بينزل بسهولة .






نصبة في الصينية .





طريقة الخبز :



طريقتي في الخبز هي . أولع الفرن على حرارة 190 ولما يسخن أحط الكيكة وأسيبها لمدة 10 دقايق بعدين أوطي النار على 140 وأسبيها 25 دقيقة . حتكون اتحمرت من تحت أولع الفرن من فوق علشان تحمر . وده شكلها بعد ما خرجت من الفرن .






وده شكلها وأنا بقطعها شايفين الجمال . هشة ولذيذة جدا ً.





وده شكل طبق كيك البرتقال الهش . اتفظلوا ألف هنا وشفا ..

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقة عمل كيكة البرتقال الهشة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
قرقيسيا اليوم :: المطبخ السوري-
انتقل الى: