قرقيسيا اليوم
اهلا وسهلا بك عزيزي الزائر حللت اهلا ووطئت سهلا نحن في منتديات قرقيسيا اليوم نتشرف بوجوك بيننا ونتمنى منك المبادرة الى التسجيل لنكون اسرة واحدة نعيش سويتا اجمل اللحظات وامتع الاوقات

قرقيسيا اليوم

من قلب سوريا الى كل العالم
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  اليوميةاليومية  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخول  
منتديات قرقيسيا اليوم ترحب بجميع زوارها وتتمنى لهم وقتا ممتعا
منتديات قرقيسيا اليوم من قلب سوريا الى كل العالم
ترقبوا كل ماهو جديد ومميز وشاركونا في مواضيعنا
حكمة اليوم: السلاحف أكثر خبرة بالطرق من الأرانب
قالوا:المال في الغربة وطن والفقر في الوطن غربة ((سيدنا علي))
هل تعلم:بأن الاسكندر المقدوني كان يخشى من أن يكشف رأسه للحلاق وذلك لأنه كان يملك قرونا صغيرة في رأسه !!
لمزيد من الأخبار تابعونا عبر تويتر:https://twitter.com/karkeseatooday

شاطر | 
 

 طبخة اليوم الملوخية السورية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الملكة قرقيسيا
نائبة المدير
نائبة المدير
avatar

عدد المساهمات : 74
تاريخ التسجيل : 29/07/2012

مُساهمةموضوع: طبخة اليوم الملوخية السورية   2013-10-04, 9:15 am




ادوات الطبخة











    الكمية تكفي: 3 أشخاص
    وقت التحضير: 15 دقيقة
    وقت الطهي: 60 دقيقة
    المقادير: المقادير للملوخية
    ملوخية يابسة
    -2 كيلو صدور فرخة
    -كزبرة خضرا
    -راسين توم
    -3 بصل كبار-ملح
    -فلفل اسود-بهارات -بابريكا-كزبرة يابسة-مكعب الدجاج ماجي...شطة لو تحبي
    مقادير الضلع
    -صدور فراخ
    -عودين قرفة
    -ورق غار
    -سمنة
    -مية سخنة
    -مكعب ماجي
    -ملح وفلفل

  • الطبخ: نبتدي دلوقت بتفاصيل الملوخية انا حقلكم على التتبيلة....وحدة وحدة...


  • نجيب بصلتين كده او 3 ونقطعهم بالشكل ده ونحطهم في صينية وعلى الفرن لغاية ما يتشوحو...


  • وبعدين نرجع نقطعهم ونحطهم على جنب


  • دلوقت نقشر توم يجي راسين بقة وكزبرة....وانا كنتب فارمة الكزبرا وحاطاها في الفريزر استعملها وقت اللزوم


  • ونحطهم في المكنة الي بتفرم ونفرم التوم والكزبرة كده هو...


  • لازم نعمل الضلع قبل ما نبدأ بتطبيق الملوخية عشان حناخد منها المية والفراخ بعدين للملوخية...


  • -نجيب صدور الفراخ وننضفها كويس ونقليها


  • ونحطها في حلة كلها مية سخنة....


  • نقطع بصلاية ....ونحطها معاهم...وقرفة..ورق غار...بهارات...ملح...ومكعب الدجاج ماجي..ونسيبهم بتاع نص ساعة يغلو مع بعض كلهم...


  • ونطفي عليها ودي بقة الي اسمها الضلع...يعني فراخ مع الشوربة بتاعتها مقلية بعدين مسلوقة.....خلصت خلاص...


  • ناخد من الضلع ده بقة حتة من صدور الفراخ ونفسخها ونحطها على جنب عشان حنستعملها في الملوخية...


  • نجي بقة للملوخية....


  • اهي


  • ست الكل بأوراقها مش التعذيب الي انتو بتعذبهولها وتفرموها احنا اللبنانيين حنيين خالص مالص منسيبها براحتها كده زي ما هي هههههههه


  • نجيبها ونشيل الطرف بتاع كل ورقة لو كان موجود


  • ننقعها بمية سخنة 10 دقايق وبعدين نعصرها ونحطها على جنب....


  • اهو عصرناها كده وحطيناها على جنب


  • في حلة واسعة...نحط 3 ملاعق سمنة كبار...ونضيف البصل المشوي والتوم والكزبرة يتقلو شوية...بعيدن نضيف الفراخ....صدور الفراخ الي اخدناها من الضلع وفسخناها كده وحطيناها فوقيهم ونقلب...


  • دلوقت ننزل بالملوخية الي عصرناها ونفردها كده وفويقهم اهو...ونقلب......نضيف دلوقت بهارات ...كزبرة ناشفة....بابريكا....فلفل اسود...جوزة الطيب...(ربع ملعقة صغيرة من كل نوع)


  • .ونضيف شوية شوية من شوبة الفراخ الي هي الضلع الي عملناه فوق...لغاية ما تتغمر نص الحلة من المية...ونقلب..نسيبها ربع ساعة على نار هادية..وربع ساعة نرجع نقلب لغاية ما تنشف ميتها تقريبا


  • واهو خلصت خلاص.....وحياة ربنا لذيذة بجد ما تعاندوش وتقولو ايه ده ....جربو بس...وادعولي......ويتعصر عليها لمون كمان....
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طبخة اليوم الملوخية السورية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
قرقيسيا اليوم :: المطبخ السوري-
انتقل الى: